Birk - Den Hvide By ved Herning

Photo: Peter Rosbjerg

En tur rundt i Birk er et besøg i en fantastisk verden af smukke bygninger, kunstværker og landskaber. 

Birk By var oprindelig kun en samling gårde, men i dag er det et enestående, internationalt kendt område, hvor kunst, arkitektur, landskab, uddannelse og erhverv kombineres i et spændende samspil.

Det grønne i Birk

Mellem alle de interessante bygninger er der grønne områder og parker med smukke beplantninger, stier og vandbassiner.

Skulpturparken er ét stort, cirkulært museum, hvor man i frisk luft kan hente kunstneriske indtryk.

Parken ligger lige op ad De Geometriske Haver, hvor man finder et labyrintisk landskab med nye rum og former rundt om hver eneste hæk.

Fra centrale punkter kan man nyde udsigten ud i det åbne landskab mod syd og nord.

Uddannelse og erhvervsliv side om side

AU HIH Birk

Photo:Christina Reuter

I Birk blev der først bygget højskole og senere design- og erhvervsskoler og universitet. Med uddannelsesinstitutioner og erhverv side om side kommer de studerende i tæt kontakt med virkelighedens verden. Uddannelsestilbuddene trækker mange danske og udenlandske studerende til det inspirerende, internationale studiemiljø i Birk. Mange besøgende og studerende benytter sig af trinbrættet Birk Centerpark, som nemt og hurtigt forbinder området med Herning og resten af verden.

Tekstilvirksomheder, designfirmaer, privathospital, landbrugsrådgivning, it- og revisionsvirksomheder er eksempler på nogle de brancher, der findes i Birk. Det store kontorhus Innovatorium er et udtryk for betydelig opbakning og forståelse for den lokale iværksætterånd. Her kan alle små og store virksomheder få råd og vejledning til start og drift af en virksomhed.