Jyske Bank Boxen

Håndboldslutrunder i Herning

Gennem årene har der været afholdt mange håndboldslutrunder i Herning.

Januar-februar 1978: VM for mænd
Det niende (indendørs) VM i håndbold og det første på dansk jord. Mesterskabet blev spillet i 23 forskellige byer fordelt over næsten hele landet, heriblandt Herning, hvor kampene blev spillet i den runde hal B i MCH Messecenter Herning.

December 1996: EM for kvinder
Blev spillet i fire danske byer. Blandt andet blev semifinaler, placeringskampe og finalen spillet i den runde hal B i MCH Messecenter Herning. Her vandt Danmark over Norge.

December 2010: EM for kvinder
Delt værtskab mellem Norge og Danmark, hvor kampene blev spillet i tre byer. Mellemrunde (gruppe 1), semifinaler, bronzekamp og finalen, hvor Norge slog Sverige, blev spillet i den nybyggede Jyske Bank Boxen.

Januar 2014: EM for mænd
Blev spillet i fire danske byer, heriblandt Herning, som var hjemmebane for Danmarks kampe i den indledende runde og i mellemrunden. Også semifinalerne og finalen, hvor Frankrig slog Danmark, blev spillet i Jyske Bank Boxen.

December 2015: VM for kvinder
Kampene blev spillet i fire danske byer. Danmarks kampe og finalestævnet blev spillet i Jyske Bank Boxen, hvor Norge vandt over Holland i finalen.

Januar 2019: VM for mænd
Delt værtskab mellem Tyskland og Danmark. Jyske Bank Boxen bliver vært for 14 af de 15 kampe i Danmarks indledende gruppe, herunder fire af Danmarks fem kampe samt alle ni kampe i den danske mellemrundegruppe, placeringskampene om 5.- til 8.-pladsen samt bronzekampen og finalen.

December 2020: EM i Kvindehåndbold